Skip to main content

Movement with IMPACT

I. SUMMARY INFORMATION
Project
303954
Status
Submitted
Award category
Regaining a sense of belonging
You want to submit
NEW EUROPEAN BAUHAUS RISING STARS: concepts or ideas submitted by young talents (aged 30 or less)
Project title
Movement with IMPACT
Full concept/idea title
Interactive object, to connect and share.
Description

A new movement is created by an interactive art object. The aim is to create an emotional value. Due to the great physical movement of the interactive art object (each spectator makes an impact).

The act that the participant performs to participate (donating or exchanging products) is magnified and rewarded and thus provides a renewed experience and the addition of emotional values. The action contributes to the circularity of products and sustainability in use.

What is the geographical scope of your concept/idea?
Regional
Amsterdam,Rotterdam,Utrecht
Does your concept/idea address mainly urban or rural issues?
Mainly urban
Does your concept/idea refer to a physical transformation of the built environment or other types of transformations?
It refers to other types of transformations ('soft investment')
Has your concept/idea benefited from EU programmes and/or funds?
No
Has your concept/idea won an EU prize?
No
How did you hear about the New European Bauhaus Prizes ?
Other
On whose behalf are you submitting the application?
As an individual
II. DESCRIPTION OF THE PROJECT
Please provide a summary of your concept/ idea

Na een zware hersenschudding heb ik echt ervaren hoeveel prikkels we van buitenaf krijgen en welke ons gedrag beïnvloeden. Tijdens mijn revalidatie en verdieping over ons brein werd me duidelijk dat de prikkels vervagen bij fysieke beweging. Al spelend met kleurrijke, modulaire en vormende objecten herkende ik weer het kind in mij. Fysieke aanraking is vandaag DE schakel in mijn werk en eindigt in een FUN-ctionele beweging voor de kijker. Toekomstbestendig zijn in deze wereld van overprikkeling. Het project richt zich op de herwaardering van dingen. Het maatschappelijk overkoepelende thema is consumentisme: onze consumptiemaatschappij als oorzaak van overproductie. In dit project werken we met anonieme persoonlijke producten. Het object stimuleert passerende burgers om de waarde van hun producten te heroverwegen en deze vervolgens te ruilen of te schenken. Als reactie op deze actie de beweging van onderdelen wordt direct beloond in een beweging van het interactieve object. Met deze ervaring wil ik een knipoog geven naar de consumptiemaatschappij. Consumenten de overproductie laten oplossen door consumenten weer te laten bewegen met een andere invloed. Het object zal mensen bij elkaar brengen, de bekendheid met elkaar versterken en overproductie komt weer in de schijnwerpers te staan. Natuurlijke beweging ontstaat door het plaatsen van de trekker: het object. Hiermee wil ik mens en samenleving zelfstandig laten bewegen en de boodschap benadrukken: Welke waarden heeft dit product voor jou? Het object zal mensen bij elkaar brengen, de bekendheid met elkaar versterken en overproductie komt weer in de schijnwerpers te staan. Natuurlijke beweging ontstaat door het plaatsen van de trekker: het object. Hiermee wil ik mens en samenleving zelfstandig laten bewegen en de boodschap benadrukken: Welke waarden heeft dit product voor jou? Het object zal mensen bij elkaar brengen, de bekendheid met elkaar versterken en overproductie komt weer in de schijnwerpers te staan. Natuurlij

Please indicate the main themes of your concept/idea with 5 key words
Compassion
Awareness
Interaction
Intuitive
Circularity
Please give information about the key objectives of your concept/idea in terms of environmental sustainability (including circularity) and how these would be met.
Please highlight how the concept/idea can be exemplary in this context

De gebruikerswaarde van 99% van de gekochte spullen daalt na de eerste run. Ik vind de gevolgen van consumentengedrag confronterend. Prof. Ruth Mugge, hoogleraar Designing for Sustainable Consumer Behaviour (TU Delft) deed onderzoek naar dit consumentengedrag. Uit het onderzoek van Mugge blijkt dan ook dat consumenten best bereid zijn dingen te behouden of te repareren, maar alleen als ze er ook emotionele waarde aan hechten. De sleutel tot duurzaamheid ligt dan ook niet alleen in het makkelijker maken van reparaties, maar vooral in het vergroten van de bereidheid daartoe. Het project richt zich op consumentengedrag: het creëren van emotionele waarde. Door de grote fysieke beweging van het interactieve kunstobject (iedere toeschouwer maakt impact). Deze impact komt mede door de grote beweging van het object. Op deze manier wordt de toeschouwer deelnemer en krijgt hij het gevoel deel uit te maken van het evenement. Kort: De actie die de deelnemer verricht (het doneren of ruilen van producten) wordt uitvergroot en beloond en zorgt zo voor een hernieuwde beleving en de toevoeging van emotionele waarden. De actie draagt ​​bij aan de circulariteit van producten en duurzaamheid in gebruik. Tijdens de aanwezigheid van het interactieve object op een openbare plaats kunnen mensen producten onder het object doneren of ruilen met items van gelijke waarde. Bij de start wordt het object voorzien van “start” producten. Bedrijven zullen worden gevraagd bij te dragen aan circulariteit en een donatie te doen. Dit kunnen bijvoorbeeld donaties zijn die zich in het bedrijfspand bevinden, of een donatie van verkopende producten. Bedrijven die benaderd worden zijn divers van lokale makers, kleine bedrijven/winkels tot grote internationale bedrijven zoals Mediamarkt. Deze diversiteit geeft ons een hand in de samenleving; 

Afterwards, the leftovers will be donated to charity.

The charity is chosen by the party that makes the space of the exhibition space available.

Please give information about the key objectives of your concept/idea in terms of aesthetics and quality of experience beyond functionality and how these would be met.
Please highlight how the concept/idea can be exemplary in this context

Het systeem van het interactieve object is gebaseerd op de eenvoudige trekpop. Ik heb zelf erg genoten van het entertainment: door simpelweg aan een touw te trekken, beweegt de hele pop. Armen, benen, voeten en handen bewegen onafhankelijk van elkaar op en neer. Ik geef de toeschouwers/deelnemers hetzelfde symbolische touw. Bij gebruik hiervan/deelname komt de pop in beweging en ontstaat er emotionele waardering voor het doneren of ruilen van het product. Hiermee wil ik mijn boodschap duidelijk maken: elke menselijke beweging heeft impact op grotere schaal. De vormen van de originele trekpop worden opnieuw ontworpen. Het object toont zich met basisvormen (geometrisch) en een silhouet van een menselijke resten toonbaar. Het object is in losse stukken opgebouwd en gemaakt van dun en stevig materiaal (zoals aluminium / plaatstaal). De afzonderlijke stukken vormen de menselijke lichaamsdelen in primaire kleuren om de helderheid van het spel te accentueren en de eenvoud te behouden. In de conceptfase wordt duidelijk welke techniek het beste aansluit bij het projectidee. Net als mijn vorige werken zal het robuust en stevig zijn in uitvoering, hierbij wil ik 2 technieken proberen om de machtige en rustige beweging te creëren. Als technische voorwaarde. - Gezien de grootte van het object is gekozen voor een demontabele techniek.

The following techniques will be tested.Option 1. The spectators' interchangeable projects/ items are placed on a balance tray at the bottom of the object. By using pulleys and/or gears, the weight will be manipulated, so that when exchanging products and thus transferring weight, the balance scale goes up or down. Because each balance scale is linked to a different body part of the interactive object, different positions (heights of body parts) will be moved from the interactive object. Option 2 uses 2 ropes. When donating or exchanging products, the rope is pulled, which moves 1 of the 2 existing cages upwards. The ropes are linked to the arms an

Please give information about the key objectives of your concept/idea in terms of inclusion (equal opportunities, public participation, citizen engagement, co-design, universal design, accessibility, affordability, etc.) and how these would be met.
Please highlight how the concept/idea can be exemplary in this context

Tijdens eerdere projecten heb ik waardevolle samenwerkingen tot stand gebracht. Zowel met lokale als internationale bedrijven, zoals Axalta Coating Systems. Ook met dit project ga ik op zoek naar bedrijven die hun waarde willen geven aan dit project in natura of financieel. Bijvoorbeeld door 'start'-producten te sponsoren. Dit zijn de producten die als eerste in het interactieve object worden geplaatst. Met deze samenwerkingen wordt het concept en de bekendheid van het project versterkt.

Uiteraard is het alleen de bedoeling dat deelnemers gebruik maken van gebruikte apparatuur en dit maakt deelname gratis mogelijk. Het is belangrijk om bij het retourneren van de artikelen een aantal regels in acht te nemen, zoals bijvoorbeeld dat de functie van het product intact is. Door het project in een algemene ruimte te plaatsen, geven we de toeschouwers controle over wat er met de producten gebeurt. Betrokkenheid van burgers en gemeenschapsgevoel bevorderen de overtuiging dat de intenties alleen maar kunnen bijdragen aan het project. In overleg met de openbare ruimte blijft het interactieve object een aantal dagen staan ​​om langer impact te kunnen maken.

Please explain how these three dimensions would be combined in your concept/idea.
Please highlight how this approach can be exemplary

Het gezegde "de wereld rond in 5 handdrukken" resoneert met mij.

Ik gebruik dit graag om naamsbekendheid te genereren voor de aankondiging van de start van het project of om supporters te zoeken die willen sponsoren of bijvoorbeeld vrijwilligers die willen helpen. Hierdoor brengt het interactieve object mensen bij elkaar tijdens het maakproces, maar ook tijdens en na de tentoonstelling. Deze manier van maken is voor mij essentieel in projecten.

Om de kwaliteit en techniek van het project te waarborgen, werk ik samen met de mensen die ik de afgelopen jaren heb leren kennen en die eerdere projecten hebben afgerond. Dit zijn onder meer ingenieurs, kunstenaars, makers, marketingstrategen, creatieve schrijvers, bouwvakkers, grafisch ontwerpers, accountants en programmeurs.

Het interactieve object komt het beste tot uiting in een openbare ruimte. Een plek waar mensen samenkomen, en het mag benadrukt worden dat de locatie een verbindende plek is. Ik denk aan een treinstation, pleinen, parken, luchthaven, campus, evenementen, goede initiatieven zoals school of life. Met het interactieve object wil ik een pauze in de dag simuleren, met de nadruk dat de locatie een verbindende plek is. Bij het oversteken van het terrein hebben mensen de kans om mee te doen of om geprikkeld te worden.

Please highlight the innovative character of the concept/idea as compared to mainstream practices in the field of the concept/idea.

De innovatieve kracht zit in de slogan van het project “beweging met impact”. De consument wordt eindelijk direct beloond met haar actie in de circulariteit van consumptiegoederen.

De innovatieve kracht achter het project is de combinatie van spel, beloning en circulariteit. Op korte en langere termijn. De levensduur van producten moet worden ingeschat op het moment van deelname, maar op langere termijn zal deze deelname dienen als herinnering bij de aankoop van iets nieuws. Met de gedachte "heb ik dit echt nodig" wordt tegenwicht geboden aan de consumptiemaatschappij. Lopende initiatieven zoals kledinginzamelcontainers, tweedehandswinkels, weggeefwinkels voor minderbedeelden en goede doelen worden met dit project innovatief ondersteund. Vanwege de entertain-factor in het project wil ik deze bestaande initiatieven ondersteunen en letterlijk en figuurlijk de beweging in gang zetten om voldoening te geven bij het uitwisselen of doneren van spullen. Om mij heen, Ik zie veel makers die op zoek zijn naar een balans tussen passie en financiën. Het liefst geef ik deze getalenteerde mensen de financiële zekerheid zodat ze hun passie kunnen uitoefenen. Met de toekenning van dit project wordt dit ook realiteit. Een vaste baan is niet waar deze mensen naar streven, maar de mogelijkheid om hun talenten in te zetten in een kortlopend project in ruil voor financiële zekerheid geeft de ruimte om nieuwe mooie dingen te creëren.

 Elke menselijke beweging heeft impact op grotere schaal. De vraag is nu hoe groot zal de schaal zijn?

Please detail the general plans that you have for the further development, promotion and/or implementation of your concept/idea.

Dankzij deze subsidie ​​krijgt dit project de kwaliteitsmaterialen, vakontwikkeling, podium en toegestane uren die het nodig heeft en kunnen er mooie verbindingen ontstaan ​​voor de makers, deelnemers en minderbedeelden.

In het budgetplan heb ik een overzicht gemaakt van hoe het object financieel tot stand komt. De planning van het project is als volgt:

      Budgetplan toewijzen

      Verder ontwerp prototype

      Prototype uitwerking

      Praktijktest van aantrekking.

      Technische tekening van prototype met de 2 mogelijke technieken

      Effecten van beide technieken

      Praktijktesten met betrekking tot de werking van technologie

      Definitieve uitwerking project.

      Maak een aankondiging voor bedrijven en meld je aan voor sponsoring

 

Vorm van initiatief.

Zichtbaarheid creëren voor deelnemers: website & social media Zichtbaarheid – publieke media.

Imagine that your idea/concept is awarded in the New European Bauhaus Prizes 2022. What kind of initiatives would you take throughout the following year (June 2022- June 2023)

BETAAL HET VOORUIT!

Met deze prijs zouden verschillende gemeenten in Nederland en Europa de kans krijgen om het object in de openbare ruimte te tonen. De initiatieven kunnen dus variëren van het bezoeken van een tentoonstelling in het theater – treinstation of de Eiffeltoren. Door de BauHaus-investering is het object gemaakt van hoogwaardig materiaal zodat het in de toekomst gratis kan worden gebruikt.

De gemeenten creëren zo een interessant karakter voor hun inwoners en kunnen voor de overige producten naar eigen keuze een fonds of goed doel kiezen.

 Een mooie toekomst voor het project zou een herbruikbare functie voor het object kunnen zijn.

  •  Ik zou ook graag kleinere varianten maken waarmee mensen dit op kleine schaal kunnen gebruiken om geld in te zamelen.

 

Beschrijft de algemene plannen voor verdere ontwikkeling en promotie.

  • Initiatief openbare plaatsen
  • Fondsen
  • ecosystemen
  • Europese tour
III. UPLOAD PICTURES
IV. VALIDATION
By ticking this box, you declare that you are not in in one or more of the exclusion situations foreseen under Article 136 of the Financial Regulation.
Yes
By ticking this box, you declare that all the information provided in this form is factually correct, that you assume sole liability in the event of a claim relating to the activities carried out in the framework of the contest, that the proposed concept/idea has not been proposed for the New European Bauhaus Prizes 2022 in any other category or strand and that it has not been subject to any type of investigation, which could lead to a financial correction because of irregularities or fraud.
Yes
By submitting your application, you guarantee that you are the author or have the rights to proceed with the application and to authorise the use of the project, concept, idea, and that you have obtained any necessary consents, licenses or assignments from third parties and included copyright notices when necessary.
Yes
By submitting your application, you understand that all the applications that meet the eligibility requirements will be shared for the purposes of the selection processes, and notably published on the secured platform https://prizes.new-european-bauhaus.eu/ and for the purposes of the promotion of these on the New European Bauhaus website and/or other European Commission communication channels. In this sense, the applications would be widely available. Applicants should ensure that they present their ideas, concepts, projects, in such a way that they could be shared without giving rise to intellectual property related concerns. If your submission is selected as one of the finalists, it will additionally be shared for the purpose of the public vote that will take place. The European Union is granted a licence to use and share your application with the general public and the official external experts for the purposes of the selection process, including the voting. The European Union has the right to use the images and visual materials and the description provided in the application for communication purposes related to the contest and beyond. Rights granted comprise the right to store, reproduce, display, publish and communicate or distribute copies in electronic or digital format, including, but not only, through the internet. Unless you have disclosed your name, the European Commission has no obligation to share your name when using or disseminating your contribution to the public. The European Union cannot be held responsible in case any submitted idea, project, concept is found to infringe third parties rights. The European Union shall be neither responsible for the use that third parties may do of the applications or related content.
Yes

Attention

In order to submit your project, please make sure you have filled in all the mandatory fields marked with *, in both the “Basic information” and “Description of the project” tabs.

Attention

The country you have selected is not a Member State of the EU.

Please select the country your project was either implemented in the EU for strand A in or is being developed or intended to be implemented in the EU for strand B.